День ангела: Віра, Надія, Любов і Софія. історія свята

Ім'я Віра дуже красиве і давнє, грецькою мовою воно звучить як Пістіс і позначає одну з найголовніших християнських чеснот - віру. Тепер докладно розберемося, коли у Віри день ангела. Віра, Надія, Любов - три сестри, які прийняли мученицьку смерть заради прославлення віри в Христа. При цьому варто обов'язково згадати їх матір Софію. 30 вересня близьким людям власниць цих рідкісних імен необхідно обов'язково підготувати для них яскраве привітання з днем ангела. Віра в Господа допомогла багатьом християнам витримати моторошні страждання. Перш ніж приступити до цієї теми, зробимо невеликий відступ. Почнемо з історії життя святого сімейства і згадаємо обставини, за яких вони здійснили свій мученицький подвиг.

день ангела віра

30 вересня - день ангела. Віра святих мучениць

Ця подія відбулася за часів правління римського імператора Андріана, який правив з 117 по 137 рік. Все населення Риму було язичниками, але з часів служіння апостолів там стали з'являтися перші християни, які за віру свою не шкодували життів.

Софія була однією з таких жінок, вона глибоко вірила в Христа і цьому навчала своїх трьох дівчаток - Віру (Пістіс), Надію (Ельміс) і Любов (Агапе). Вона всю себе присвятила вихованню дітей. Дуже важливим було для матері, щоб її дівчатка не були прив'язані до земних благ. Вона рано залишилася вдовою і стала допомагати бідним, потім разом з дочками Софія переїхала до Риму. Дочки її від природи були дуже красиві і цнотливі, тому слух про це благочестивому сімействі дійшов і до самого імператора, який захотів, щоб вони служили язичницьким богам, але ті відмовилися. Софія знала, що тепер їх чекає смерть за непокору імператору, і ревно молилася, щоб Господь укріпив їх віру і силу духу.

Віра

Лють і злість напали на Андріана від почутих промов, і він віддав дітей на розтерзання своїм катам. Вони почали свої тортури з Віри, старшої дочки Софії, якій тоді було 12 років. На очах у сестер і її матері вони спочатку нещадно сікли її батогами і відривали частини її тіла, потім поклали її на залізну решітку, яку до межі розжарили. Але завдяки силі Божій вогонь не завдав їй ніякої шкоди. Тоді жорстокий Андріан змусив кинути дівчинку в казан з киплячою смолою. Але Господь і тут подбав про свою отроковице, і котел в секунду остудилося. Тоді мученицю Вірі відсікли голову мечем.

Це було 30 вересня, тепер він Верин день ангела. Віра в Ісуса Христа допомогла їй впоратися з усіма випробуваннями, при всій жорстокості тортур вона не зреклася свого.

привітання з днем ангела віра

Надія

Черга дійшла і до молодших сестер, яких чекала та ж доля. Вони сильно надихнулися, дивлячись на те, як мужньо переносить свої муки Віра. Десятирічну Надію теж спочатку бичували, а потім кинули у вогонь, але і тут з волі Божої вогонь не обпік тіло юної отроковіци, тоді її підвісили на стовпі і стали рвати її тіло залізними гаками. А після кинули Надію в казан з киплячою смолою. Однак котел тут же розлетівся, і смола розбризкалася по окрузі, обпікаючи ненависних катів. Але совість і розум імператора мовчав, він до того розсердився, що повелів сторожі відрубати дівчинці голову.

Тепер і у Надії є день ангела. Віра її в Христа також допомогла впоратися з муками, і тоді настала черга самої молодшій, Любові.

Любов і Софія

Третю дівчинку прив'язали до величезного колесу і стали бити палицями, поки її тендітне тільце не перетворилося на закривавлене місиво. Неможливо було описати, які страшні муки перенесла Любов, але вона вижила, і тоді її обезголовили.

Всі ці муки проводилися прямо у матері на очах, і це була найстрашніша катування для неї. Вона змушена була дивитися на все це жахливе дію. Її дівчинки за її ж повчанням терпіли гідно всі муки і тим самим ще більше прославили ім'я Господа. Вони, як і багато інших християни, гідно зустріли свою мученицьку смерть.

Щоб муки Софії продовжилися, імператор Андріан дозволив їй забрати тіла своїх доньок. Цього материнське серце вже ніяк не змогло витримати, і тоді Господь послав їй швидку кончину. Вона померла на могилі своїх дітей. Віруючі християни поховали тіло Софії поруч з її дітьми.

день ангела віра надія любов

Висновок

Тепер в темі «День ангела: Віра, Надія, Любов і матір їхню Софія» можна поставити крапку. Історія цієї благочестивої родини не може не зачепити серця православних людей, тому в цей день вони йдуть до церкви, щоб відслужити молебень, поставити свічки і вшанувати пам'ять цих великих мучениць.

Ну, а в народі тепер цей день називають «бабиними іменинами», в стародавній, але вже хрещення Русі, в цей день ніхто не працював, і три дні було прийнято вітати всіх жінок. А їм у цей день потрібно було небагато поплакати, щоб подальша їх життя склалося благополучно.




Увага, тільки СЬОГОДНІ!

» » » День ангела: Віра, Надія, Любов і Софія. історія свята