Фільм "Страсті Христові": актори і ролі, сюжет. Рецензії та відгуки

Ця кінострічка викликала багато розмов до виходу і ще більше після нього. Багато хто називає цей її спірною і неоднозначною. Розглянемо фільм «Страсті Христові». Актори і ролі, сюжет, відгуки та рецензії - все це буде предметом нашого огляду.

пристрасті Христові актори

Про фільм

Життя Ісуса Христа протягом століть ставала темою для творчості багатьох художників, у тому числі і кінематографістів. Перший фільм про Спасителя був знятий в 1927 році, за ним послідувала низка кінострічок на ту ж тематику.

Фільм Мела Гібсона виділяється з інших тим, що режисер не прагнув використати історію як грунт для самовираження, а намагався з документальною точністю відтворити останні дні Христа.

Сценарій був написаний самим Мелом Гібсоном у співавторстві з Бенедиктом Фіцжералдом. При роботі вони строго дотримувалися текстів чотирьох Євангелій. Щоб передати ціну жертви Христа, Гібсон прийняв рішення зробити стрічку якомога більш реалістичною. Фільм «Страсті Христові», актори для зйомок у якому були запрошені з різних країн, знімався в Італії.

Сюжет

Фільм оповідає про останніх дванадцяти годин життя Ісуса Христа. Починається дію в Гефсиманському саду, де Спаситель підносить молитву після таємної вечері. Диявол намагається спокусити Його. Ісус заарештований після зради Іуди, його приводять до Єрусалиму, де первосвященики примовляють його до смерті за звинуваченням у богохульстві.

Для виконання вироку потрібно було дозвіл влади, і Христа призводять до Понтія Пілата, який відправляє Спасителя до царя Ірода. Тетрарх просить Христа явити чудо, але марно. Тоді Ірод проганяє його. Понтій пропонує народу покарати і відпустити Христа, так як дружині прокуратора приснився сон про Спасителя. Пілат дає натовпі можливість врятувати Ісуса і пропонує помилувати одного з засуджених злочинців на честь свята. Однак люди вибирають вбивцю і розбійника Варавву.

актори фільму Страсті Христові

Ісуса бічуют і надягають терновий вінець. Пілат знову показує його народу, закликаючи відпустити, але люди вимагають кари. Ісус несе хрест по вулицях Єрусалиму до Голгофи, де його розпинають. На горі він піддається останньому спокусі, але не піддається. Задумка диявола не вдається. Ісус вмирає, а на землю проливається дощ, починається землетрус. Спасителя знімають з хреста і передають на руки Матері. Фільм закінчується сценою Воскресіння.

Джеймс Кевізел

Мел Гібсон з самого початку розумів, що найважливіше для фільму "Пристрасті Христові" - актори, а основний секрет успіху - знайти відповідну людину на роль Ісуса Христа, виконавця, який зможе передати Його духовну силу. Потрібен був майстер, який здатний повністю розчинитися в ролі. Такого актора Гібсон побачив у Джеймс Кевізел. Пропозицію режисера здивувало його, але католик Джеймс, якому якраз виповнилося 33 роки, надихнувся своєю вірою і погодився на пропозицію.

Актор, який зіграв Ісуса в «Страсті Христові», був заздалегідь попереджений про реалізм фільму, і про те, що страждання Спасителя будуть показані з максимальною достовірністю. Муки актора на знімальному майданчику були не тільки грою, йому дійсно довелося важко. Тіло Джеймса було вкрите пухирями через грим, у нього кілька разів діагностували переохолодження, яке в підсумку закінчилося запаленням легенів, до списку травм можна додати вивих руки, численні порізи і рани.

Хрест, який Кевізел ніс на собі, важив близько 70 кілограмів. Незважаючи на холодну пору року, одягнений він був у левову шкуру і так замерзав, що зйомки доводилося зупиняти.

Джеймс Кевізел народився і виріс у США, в штаті Вашингтон. Він хотів стати спортсменом, як і його батьки, але через травму мрії не судилося збутися. Він почав брати участь у шкільних постановках, а після випуску переїхав до Лос-Анжелес, де працював офіціантом і ходив на прослуховування. Актор отримав кілька невеликих ролей на телебаченні і в кіно. Проривом у кар'єрі стала роль солдата-пацифіста у фільмі «Тонка червона лінія».

Джеймс демонстрував не тільки добре володіння прийомами акторської гри, але й глибоким проникненням у характер персонажа. Серед його відомих робіт можна назвати фільми «Очі ангела», «Погоня з дияволом», «Частота», «Граф Монте Крісто», «Дежа вю».

Майя Моргенштерн

На роль Богоматері Гібсон запросив румунку Майю Моргенштерн. Вона оцінила цю пропозицію як шанс зробити щось по-справжньому важливе. Актриса надихалася творами мистецтва та літературними джерелами. Для того щоб вжитися в образ, Майя прочитала сценарій більше 200 разів.

актор зіграв ісуса в пристрасті Христові

Майя Моргенштерн є провідною румунської театральною актрисою. Вона грає в найбільших театрах і багаторазово отримувала нагороди. Дебютувала у кіно в 1983 році, знімалася як у румунських фільмах, так і в міжнародних проектах. Серед відомих робіт можна назвати фільми «Нострадамус», «Сьома кімната», «Погляд Одіссея».

Моніка Беллуччі

Марію Магдалину зіграла Моніка Беллуччі. Коли вона дізналася, що плануються зйомки фільму, то сама зв'язалася з режисером і попросила віддати їй цю роль. В образі Магдалини саму затребувану і привабливу актрису привернула людяність.

Беллуччі ще в студентстві з успіхом дебютувала в якості моделі. У 1990-му їй запропонували головну роль у міні-серіалі, через рік вона знялася в першому повнометражному фільмі «Лотерея». Світову популярність красуні приніс фільм «Малена». Беллуччі привертала увагу іноземних режисерів. Список відомих фільмів, в яких вона брала участь, досить великий: «Дракула», «Матриця: Перезавантаження», «Матриця: Революція», «Братство вовка», «Незворотність», «007: Спектр», «Пристрель їх», « Братство каменя ».

Розалінда Челентано

Глядачів зацікавив актор, що зіграв сатану в «Страсті Христові». Для багатьох стало несподіванкою, що роль виконала Розалінда Челентано, яка є молодшою дочкою знаменитого актора. Сатана - це занепалий ангел, а ангели не мають статі, тому у фільмі він є андрогенної фігурою. Актрису загримували так, щоб не було зрозуміло, хто перед нами, чоловік чи жінка. Репліки озвучував чоловік.

пристрасті Христові актори і ролі

Продовжуємо говорити про те, які задіяні у фільмі «Страсті Христові» актори. Диявол повинен був здаватися дивним, що відрізняється від чогось нормального. Тому Розалінда збрили брови, щоб зробити погляд виразним і гипнотизирующим, а кадри з нею знімали в сповільненій зйомці, щоб руху актриси виглядали неприродними.

Розалінда Челентано дебютувала як актриса в 1975 році, вона грала в одному фільмі зі своїм батьком.

Маттіа Сбраджа

Ім'я актора з фільму «Страсті Христові», який зіграв роль первосвященика Каяфа, що засудив Христа на смерть, відомо переважно тільки італійцям. Маттіа Сбраджа - один з найкращих і шанованих акторів театру і телебачення. Він грає вже більше 30 років. Дебютував у 1974 році і став улюбленцем італійських режисерів. Маттіа знімався не тільки у вітчизняних фільмах («Портрет буржуазії в чорних тонах», «Справжня історія дами з камеліями», «Історія хлопчиків і дівчаток»), але і в іноземних роботах («Рік зброї», «Тільки ти», «Золота чаша »,« Рай »,« Пожирач гріхів »).

Христо Наумов Шопов

Христо Наумов Шопов виконав роль прокуратора Понтія Пілата. Він син відомого болгарського актора, популярного в 50-х роках. Христо дебютував як кіноактора в 1981 році і став затребуваним актором в Болгарії. Так само він знімався в малобюджетних американських кінострічках. Фільм «Страсті Христові», актори якого отримали колосальний досвід, став одним з найбільш значущих в кар'єрі Христо.

Клаудія Джеріні

Італійська актриса Клаудія Джеріні зіграла дружину Понтія Пілата. Вона виросла в столиці Італії і з самого дитинства мріяла про роботу актриси, танцівниці, співачки. У 13-річному віці перемогла на конкурсі краси і стала моделлю, знімалася в рекламі. Уже в 15 дівчина знялася в першому фільмі, незабаром відбувся і її сценічний дебют. Вона записала кілька альбомів англійською та італійською мовами. Популярність придбала завдяки ролям у комедіях. Найвідоміші фільми з її участю: «Під сонцем Тоскани», «Пляж хортів», «Обман», «Не рухайся».

ім'я актора з фільму Страсті Христові

Мови

Спочатку Мел Гібсон планував, що всі персонажі фільму будуть говорити на тих же мовах, що і їх прототипи. Ісус говорив на армійському - це древній мову, близьку до давньоєврейського. Він вважається мертвим, проте досі іпользуются у віддалених районах в якості діалекту.

В давнину арамейська був поширеним мовою міжнародного спілкування, те саме сьогоднішнього англійської. Ісус розмовляв на іудейському діалекті, західному арамейською. Ранні опису життя Спасителя також були написані на цій мові. Щоб відродити мертву мову до життя, режисер звернувся до ведуцему фахівцеві з культури семітських народів, Вільяму Фулько. Він перевів сценарій на арамейська для персонажів-іудеїв, і на народну латинь для римлян.

Гібсон консультувався з носіями сучасних діалектів, заснованих на арамейською, щоб почути, як звучить мова. Актори фільму «Страсті Христові» були з різних країн, і вивчення однієї мови їх згуртувало. Крім того, використання незнайоме мови спонукала акторів не покладатися тільки на силу слова, а й активно використовувати акторські здібності.

пристрасті Христові актори диявол

Відеоряд

Гібсон попросив Калеба Дешанель, оператора, щоб фільм виглядав, як картини Караваджо, з різким контрастом світла і тіні. Половина фільму було знято вночі, щоб домогтися потрібного ефекту.

Костюми історично точні, виконані вручну і витримані в чорному, коричневому і бежевому кольорі, як на картинах художника.

Знімальна група майже повністю складалася з італійців, але з Голлівуду були запрошені кращі гримери, щоб сцени розп'яття і бичування виглядали достовірними. Виконавця ролі Ісуса гримували протягом семи годин щодня.

Відгуки

Фільм «Страсті Христові», актори якого показали справжнісінькі страждання, викликав у глядачів і критиків багато емоцій. Відгуки про нього самі суперечливі. Багатьох фільм шокував, але всі без винятку називають його важким і змушує задуматися.

фільм Страсті Христові актори і ролі

Цікаві факти

На завершення кілька цікавих фактів про фільм «Страсті Христові», актори і ролі, місце зйомок, особливості перекладу якого викликають у глядача непідробний інтерес.

  • Фільм був повністю знятий в Італії, а декорації Єрусалиму побудовані на знаменитій студії «Чинечитта».
  • Режисер фільму, Мел Гібсон, є ортодоксальним католиком, тобто вважає, що богослужіння повинні проводитися виключно на латині.
  • Коли виконавець головної ролі проходив кастинг, то був упевнений, що братиме участь у фільмі про віндсерфінг.
  • Виконавиця ролі матері Христа, Майя Моргенштерн, була в положенні під час зйомок, але довго приховувала вагітність від знімальної групи.
  • Мел Гібсон хотів, щоб фільм йшов в кінотеатрах без будь-якого перекладу, але прокатники умовили його використовувати хоча б субтитри.
  • Під час зйомок у виконавця ролі Христа і одного з членів знімальної групи вдарила блискавка, але вони не постраждали.
  • Джеймс Кевізел отримав 2 удари бичем, коли захищає його спину табличка впала. Перший збив його з ніг, а другий вивихнув руку.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!

» » » Фільм "Страсті Христові": актори і ролі, сюжет. Рецензії та відгуки